אם את עסוקה מאוד תרצי בוודאי תוספת שיער שדורשת מינימום התעסקות.
אם חשובה לך הדיסקרטיות יתכן ותעדיפי תוספת שיער עם חיבורים קטנים מאוד וקבועים .
שאלות נוספות שיכולות להשפיע על ההחלטה- האם התוספת מיועדת להיות זמנית או קבועה?
עד כמה חשוב לך שהתוספת תהפוך להיות חלק בלתי נפרד משיער ראשך?
במאמר הבא נפרוס (בקצרה) את היתרונות והחסרונות של כל שיטה, ודגשים שאת צריכה לשים לב אליהם:
תוספות מסוג קליפסים עונות על הצורך של סידור מהיר וקל של השיער, השמת התוספות היא פשוטה ביותר, גם הסרתן. נשים רבות נהנות מהתוספות במהלך היום ובלילה מסירות אותן (אין חובה להסיר אך מומלץ לתת לקרקפת מנוחה בלילה :)
נשים שמעוניינות לשים את התוספות לפרקי זמן קצרים (חתונה/מסיבה/כל אירוע אחר)מבלי להתעסק עם דבק שנשאר על השיער, זה הפתרון האידיאלי עבורן.
החסרון: גם כשהקפדת לרכוש תוספות קליפסים עם קליפסים קטנים במיוחד, החיבור עדיין גדול יחסית לשיטות האחרות, הוא עשוי להיות מורגש אם מעבירים יד על השיער, כמו כן מתאים פחות לבעלות שיער דליל מאוד- משום שהן צריכות יותר שיער כדי להסתיר את הקליפס.
חסרון נוסף: האפשרות להוציא את התוספות בכל עת נותנת תחושה פחות טבעית לנשים מסויימות.
תוספות מסוג הלחמה או חרוזים מתאימות לנשים שמעוניינות כי התוספות יהפכו להיות ממש חלק משיער ראשן, התוספות מסוג זה הן בעלות חיבורים קטנים מאוד וכמעט בלתי מורגשים או נראים.
יחידות החיבור של הלחמה ושל חרוזים הן בעלות משקל קטן יותר, מפוזרות על הראש בצורה שמעניקה תחושה קלילה וטבעית יותר מתוספות מסוג קליפסים או הדבקה.
נשים שבוחרות בשיטות הלחמה /חרוזים מתנהגות לתוספות בדיוק כפי שהן מתנהגות עם שיער ראשן (חפיפה ,ים, בריכה, מחליק קרמי, פן , מסלסל)
תוספות חרוזים: כשמדובר במיקרו חרוזים, מתקבלת תוצאה מאוד אסטטית, החרוזים הם בצבע השיער ואינם נראים. השמת התוספות עצמאית לחלוטין,
חרוזים מאלומיניום -זולים יותר, קטנים יותר, ניתן להשתמש בשימוש חוזר. חרוזים עם סיליקון- קצת יותר גדולים אך אחיזתם טובה יותר, והם מגנים טוב יותר על השיער הטבעי אותו הם תופסים.
תוספות הלחמה: חיבורים קטנים, קלים , חיבורים רכים יותר (בניגוד לשיטת החרוזים),לכן פחות מורגשים בהעברת יד על השיער. רגישים יותר לחום ממוקד וממושך - בשימוש רגיל החיבורים לא יהרסו, רק אם החום יהיה ממוקד וממושך המופנה לחיבור הקרטין, לכן חשוב להקפיד להשתמש בפן /מחליק מתחת לחיבורי הקרטין.
חסרונות לשתי השיטות: החיבור הראשוני לוקח יותר זמן (כשעתיים בערך אם מחברים 100 יחידות), מיומנות השמה: דורשות מיומנות מסויימת בהשמה, באתר: תוספות שיער עשי זאת בעצמך, אנו מסבירים ומדגימים כיצד ניתן לחבר את התוספות בקלות ובאמת מאמינים שגם את תוכלי לעשות זאת בעצמך, או בסיוע חברה, לכן זהו חסרון שניתן להתגבר עליו בקלות יחסית.
תוספות שיער בהדבקה- שיטה ישנה יותר, לחיבור טרסים באופן זמני (עם דבק זמני) או באופן קבוע (3 חודשים - חצי שנה) נשים רבות עדין מעדיפות שיטה זו למרות פיתוחן של השיטות החדשות, וזאת הודות למידת עמידותם של דבקים ,התוספות כמעט ואינן נופלות לתקופות ארוכות.
חסרון: קושי להסיר את הדבק מהשיער לאחר השימוש, נסיונות להסיר את התוספות ואת הדבק עשויים לגרום לפגיעה מסויימת בשיער הקיים.
תוספות שיער בשיטת החיבור האתיופי- שיטה ל"תפירת" תוספת שיער בטרסים המקובלת אצל בני העדה האתיופית.